Mukana tukemassa

 

Oikeudenmukaisuus, tasa-arvo ja lähimmäisen huomioonottaminen. Näistä ominaisuuksista olen tuntenut Vesan jo yhteisistä opiskeluajoista lähtien 35:n vuoden takaa. Ihmisyyden ja inhimillisyyden asettaminen keskiöön näkyy niin Vesan opintovalinnoissa kuin ammatissa: toinen menee oman edelle – elämän kokonaisuus muodostuu arvoista, jotka ovat muuta kuin tulos- tai ulosmittaaminen. Elämä on Vesalle monivärinen kokonaisuus, johon mahtuvat yhtäläisesti muualta muuttaneet kuin Suomessa syntymään sattuneet. Kuullessani vuosia sitten taloyhtiön oikeudenkäynnistä en jaksanut uskoa pienen yhtiön menestykseen grynderivaltaa vastaan. Tapaus osoitti Vesan sitkeyttä ajaa menestyksellisesti yhteistä asiaa. Vesa valtuustossa on ihminen ihmisen ja asuinympäristön puolesta!
Ari Kerkkänen

kansainvälisissä tehtävissä toimiva ulkosuomalainen, Kriisinhallintakeskuksen ja Suomen Lähi-idän instituutin entinen johtaja.

Lahtisen Vesalla on erityinen kyky, jota tarvitaan politiikassa ehkä enemmän kuin koskaan. Hän pystyy asiallisesti ja arvostavasti keskustelemaan täysin eri mieltä olevien ihmisten kanssa. Veskun toiminnassa näkyvät Itä-Helsinkiläisen kulttuurin vahvat puolet. Niihin kuuluvat se, että teot vastaavat puheita, tiukassa paikassa ei pakitella ja hyvää yhteistyötä tehdään monenlaisista taustoista tulevien ihmisten kanssa. Yläkoulun ja lukion oppilaat Kontulassa selvittävät taatusti edustaako opettaja oikeasti niitä asioita, joita sanoo edustavansa. Yleensä kun olen liikkunut Veskun kanssa Itä-Helsingissä matkanteko on ollut erittäin hidasta, koska vanhat ja nykyiset oppilaat tulevat ystävällisesti moikkaamaan ja kertomaan kuulumisia. Veskulla on erityistä näkemystä ja motivaatiota ajaa nuorten hyvinvointia edistäviä asioita politiikassa.

Olen tuntenut Veskun 45 vuotta.

Petteri Hakanen

Entinen opettaja ja kouluttaja, nykyinen jonglööri, vatsastapuhuja, beatbox-artisti ja taikuri.

Olen tuntenut Vesan parinkymmenen vuoden ajan yksityisten koulujen luottamusmiesverkoston kautta. Kymmenien yhdessä vietettyjen seminaarien ja neuvottelupäivien sekä jaettujen hotelli- ja hyttiöiden vankalla kokemuksella mies on hyväksi havaittu. Lukemattomat historialliset, teologiset, eettiset, koulutuspoliittiset ja henkilökohtaiset keskustelut ovat muodostuneet itselleni vuosien saatossa oleellisiksi osaksi ammattiyhdistystoimintaa ja vuoden kiertoa.

Vesan sydäntä ei tarvitse etsiä kissojen ja koirien (tai kirurgien) avulla. Se on siellä missä pitää. Harvoin olen tavannut niin empaattista ihmistä kuin Vesa on. Hän on aina iloinen, oli kuin rankkaa tahansa ja kiinnostunut asioista, joita hän kohtaa tai ottaa hoitaakseen.

Luottamusmiesryhmässämme eri koulujen yksinäisinä edustajina tarvitsemme toisiamme jakamaan asioita ja tukemaan toisiamme. Vesalla on hyvin merkittävä rooli tässä. Hän osaa keskustella ja kuunnella, mutta on myös tiukka mielipiteissään ja valmis tekemään töitä ja taistelemaan yhteisistä asioista. OAJ:n valtuustossa Vesa on ollut hyvin aktiivinen ja ajanut pääkaupunkiseudun ja yksityisten koulutuksen järjestäjien näkökulmia ansiokkaasti.

Hän ei jää tuppisuuksi tai seinäruusuksi ja uskon, että Helsingin valtuusto saa hänestä hyvän ja toimeliaan valtuutetun, joka tekee sen mitä lupaa – eikä lupaa mitä ei voi pitää.

Pekka Tuori

Eiran aikuislukion historian ja yhteiskuntaopin lehtori, luottamusmies

Arvostan pikkuveljeni alttiutta laittaa itsensä likoon yhteisten asioiden hoitamisessa, kouluaikana taisi olla yhtäaikaa kouluneuvoston sihteeri ja oppilaskunnan puheenjohtaja. Olimme aktiivisia myös seurakunnassa ja pohdimme aika intensiivisesti uskonasioita. Teologian opinnot antoivat osaltaan Vesalle mahdollisuuden rakentaa läpieletyn ja avaran ajatuksen uskosta ja elämästä. Sitkeästi hän näkee vaivaa, että asioissa toteutuisi oikeus ja kohtuus, yhteinen hyvä. Vesa on luottamusmies, jolla on sydän paikallaan.
Timo Lahtinen

Tietokonelingvisti, FT, Vesan kampanjapäällikkö