Luottamusmies Lahtinen, lähiövehreä Itä-Helsingistä

Olen 53-vuotias kolmen aikuisen pojan isä. Kaksi pojista harrasti jääkiekkoa, kolmannen kanssa Kela ja terveydenhuolto tulivat tutuiksi. Terveydenhuolto on perheen arkea myös vaimon ammatin kautta, Saara on tällä hetkellä toimintaterapeuttina  kehitysvammapoliklinikalla.

Vuodesta 1990 olemme asuneet keskellä Helsingin kiivasta rakentamista, ensin Kampissa/Ruoholahdessa  ja viimeiset 19 vuotta Vuosaaressa.

Opiskelin Helsingin yliopistossa teologiaa, psykologiaa ja kasvatustieteitä. Nyt opetan katsomusaineita keskellä kauneinta Kontulaa. Olen koulustani ylpeä, Hylli on hyvä koulu. Koulussa saan olla osa turvallista kasvuympäristöä, nuori voi rauhassa etsiä itseään ja paikkaansa maailmassa.

Olen oman kouluni opettajien luottamushenkilö. Jos en itse osaa auttaa jäsentä, selviää asia OAJ:ssa nopeasti. Ammattijärjestö luo tasapainoa työntekijöiden ja -antajien välille, asioista neuvotellaan silloinkin kun lopullinen päätösvalta on työnantajalla.

Omassa taloyhtiössäni olen hallituksen puheenjohtaja. Kun rakennuttajan markkinointi osoittautui harhaanjohtavaksi, haastoimme sen oikeuteen. Lopulta myös Korkein oikeus tuomitsi asian eduksemme (KKO:2008:1). Prosessi osoitti miten työlästä oikeuden saaminen on myös Suomessa.

Istun nyt ensimmäistä kautta OAJ valtuustossa. OAJ vaatii riittäviä resursseja ja tuo oikeaa tietoa päättäjille. Valtuustossa kuuluu kaikkien opettajien ääni, varhaiskasvatuksesta yliopistoihin. Omalta osaltani varmistan, että myös yksityisten koulujen asema säilyy tasavertaisena kunnan ja valtion koulujen rinnalla.

Politiikka on minulle kirjaimellisesti yhteisten asioiden hoitoa. Elämä olisi leppoisampaa, jos antaisi asioiden olla. Itse kaadun mieluummin saappaat jalassa kuin jätän yrittämättä.

Nyt olen ehdolla kaupunginvaltuustoon, samalla eetoksella. Helsinki on kaunis ja ihana, ei valmis. Päättäväisyydellä, paneutumisella ja yhteistyöllä Helsingistä voi oikeasti tulla maailman toimivin kaupunki.

Yhdessä ja yhteistyöllä rakennettu Helsinki myös kuuluu meille kaikille, vihreille ja persuille, syntystadilaisille ja junantuomille, mamuille ja famuille, homoille ja heteroille.

Ja vaikka persuystäväni kohteliaasti protestoikin, vihreämpi stadi on myös hauskempi stadi.